klubbmemento.com

klubbmemento.com

Vårprogram 2014

ProgramPosted by m. mori Sat, January 11, 2014 21:49:23
Memento – Eskilstunas alternativa musikscen


Fredag 14/2, kl. 19.00, Café Norr, Strandgatan 10
EMIL STRANDBERG WORKS (Sthlm)

Emil Strandberg gör åter ett framträdande i sin gamla hemstad. Sedan sist har han hunnit med att släppa sitt debutalbum ”Works”. Här får vi höra Emil i ytterligare en avskalad kontext. Denna gång med David Stackenäs akustiska gitarr och Pär-Ola Landins kontrabas. Det är en ovanlig sättning för en trumpetare och avslöjar några av Emils kännetecken. Han är en öm musiker som värnar om klang och elegans och som försöker att kommunicera med medmusiker och publik på ett intimt sätt. Det är ett öppet samspel, som dock förhåller sig till ett komponerat ramverk av melodier och harmonik.

"Works präglas av en intimitet i kombination med finess som definitivt inte är vardagsmat inom svensk jazz och improvisationsmusik." - DIG Jazz

http://www.foundyourecordings.net/?pg=FYR025

Tisdag 8/4, kl.19.00, Lilla scenen, J A Selanders gata 5
BLACK DOUGH (Gbg)
WISTRAND/RYTZLER QUINTET (E-town)

Black Doughs musik är explosiv, mörk, mystisk och direkt på ett vackert, utomjordiskt och uppslukande sätt. Black Dough vill leka och växa med musiken. De praktiserar mycket improvisation för att hitta nya ingångsvinklar till hur de ska ta sig an och utveckla sin vision. Den efterlängtade EP:n ”First Punsch!” släpptes våren 2013.

"Black Dough upprepar på sätt och vis den tyske saxofonisten Peter Brötzmanns trendbrott från 1968, då han spelade in den sannolikt första europeiska jazzskivan som inte byggde på blues - men var väl så mörk, för att inte tala om hård." - Johannes Cornell DN

Miranda Bjerking Raeder, sång, Malin Wättring, saxofon och synth, Elias Hällqvist, bas, William Soovik, trummor.

http://blackdough.se/music/

Wistrand/Rytzler-gruppen bildades 2008. Egna kompositioner tjänar som utgångspunkt för kvartettens energiska och rytmiska musik. En musik som bygger vidare på influenser från 60- och 70-talens jazz.

Stefan Wistrand, tenorsax, Mattias Greén, flygelhorn, Johannes Rytzler, Fender Rhodes piano, Oscar Mander, elbas och Carl Lindecrantz, trummor.

Wistrand/Rytzler Quartet @ Einnicken

Med stöd från Statens kulturråd och Eskilstuna kultur.
Med reservation för ev. ändringar

  • Comments(0)//www.klubbmemento.com/#post43