klubbmemento.com

klubbmemento.com

Höstprogram 2015

ProgramPosted by m. mori Mon, August 31, 2015 18:22:21

Lördag 19/9, kl 19.00, Gredbyvägen 16
MEMENTO & HITFABRIKEN#5

Soviac (Eskilstuna/Sthlm)

Gullmarsplan (Sthlm)

The Electric MZ (Eskilstuna)

Brine (Göteborg)

Yeah! (Eskilstuna)

Soviac har levererat de skevaste riffen i landet sedan 1997. Musiken har under åren pendlat från rå noice rock till dansant electro för att återvända tillbaka till rockrötterna med mogna melodier. Senaste åren har bandet filat på ett femte album i skogarna med hjälp av dödsmetallhjälten Tomas Skogsberg och demonproducenten Johan Gurkan Gustavsson.

http://soviac.com/

Gullmarsplan är rockmusik på svenska. Dom började spela i ett gammalt bryggeri på Södermalm 2012. Nu jobbar de med en EP som kommer i höst. Sen ska de ta över världen.

https://www.facebook.com/gullmarsplan

The Electric MZ bildades 2013. Musiken hämtar inspiration från rock, funk, jazz, kraut och mer, och resultatet blir en brygd som har både ett känslomässigt djup och ett solitt dansant groove. I februari 2015 släpptes vinylalbumet ”Silent in the Murmur”, som mixats och mastrats av mästerljudteknikern Alar Suurna. Musikerna i The Electric MZ har erfarenheter från band som Yvonne, Broder Daniel, Lolita Pop, Memento Mori, Nods Off, Per-Henrik Wallin Trio, Richard Lloyd (Television) - för att nämna några.

https://www.facebook.com/pages/The-Electric-MZ/772111752811259

Brine bildades i slutet av 1990-talet i den lilla fiskeorten Grebbestad, men har numera sin hemort i Göteborg. Bandets speciella sättning (cello, gitarr, bas, trummor, sång) ger dess musik en särskild stämning som lämpar sig likaväl för poplåtar, som för mer experimentella, nästan filmiska musikstycken.

https://www.facebook.com/brineband

Yeah! är tillbaka (efter nära tjugo års paus)och har lärt sig spela gamla hits som Kossa Muu, Back to the Hoddle och A Band Called Yeah igen! Med sitt oförskönade skrammel skördade Yeah! stora framgångar under det sena 90-talet och hejades på av radioprofiler som Håkan Persson, Stefan Wermelin och festivalgeneralen Håkan Waxegård. Efter ett bråk om obetalda skulder splittrades bandet och medlemmarna gick vidare med sina egna soloprojekt. Nu är allt glömt och förlåtet och Yeah! skramlar åter.

https://m.soundcloud.com/abandcalledyeah

I samarbete med Hitfabriken.Lördag 21/11, kl 15.00, Eskilstuna konstmuseum, Portgatan 2

MEMENTOFESTIVAL #14

ReDiviDeR (Irland)

Water Boogie System (Sverige)

Jazzpospolita (Polen)

Fri entré!

Mementofestival #14 arrangeras i samarbete med Match&Fuse, som är ett europeiskt musiknätverk som producerar turnéer och årliga festivaler med syfte att förena kreativa scener i Europa.

ReDiviDeR bildades under 2007 av bandets trummis Matthew Jacobson, som ett kreativt utlopp för sina kompositioner och sin enorma fascination för anagram. Då han misslyckades med att hitta anhängare med samma iver för ordlekar, fann han istället en rad fantastiska medmusiker och ReDiviDeR skapades. Denna ackordlösa kvartett influeras av bland annat Charles Mingus, Deerhoof och Jim Black. De har två utgivna album och en imponerande rad konserter och turnéer på sin meritlista och är ständigt spelaktuella runt om i Europa.
https://www.facebook.com/redivider1

Göteborgskvartetten Water Boogie System förenar progressiv jazz, pop och en bunt dumma idéer i sina kompositioner. I våras släppte de debutskivan ”Greetings” som blev nominerad till Årets Jazz på Manifestgalan. Gruppen har även utsetts till ”Årets Jazzdebutant” av SR P2 ”Jazzlandet” och har spelat på bland annat Umeå Jazzfestival, Dølajazz i Norge och Match&Fuse-festivalen i Rom.
http://www.waterboogiesystem.com/

Sedan starten 2009 har Jazzpospolita etablerat sig till att vara ett av de mest intressanta fenomen på dagens alternativa musikscen. Deras unika kompositioner och sound, en mäktig kombination av jazzharmonier, distade gitarrer och elektronik, tilltalar en bred och varierad publik på såväl jazzklubbar som på internationella pop- och rockfestivaler. Jazzpo, som fansen kallar dem, har än så länge släppt tre album och gjort över 150 spelningar runt om i Europa. 

http://jazzpospolita.com/#/EN/News/page=1


I samarbete med Studiefrämjandet.


EXTRAINSATTA PROGRAM:

Lördag 21/11, kl 20.00, Roxy's Café, Tullgatan 4
FRIDA SELANDER (Umeå)

Turné för släppet av ”I Hear Sunshine” som är Frida Selanders första album på fyra år. Det följer Try Again Baby, som 2011 fick lysande recensioner överallt i landet. Selander tilldelades Guldäpplet och Populärkulturstipendiet, hördes på radio och tv. Gjorde gig på varenda liten plätt i Sverige, inklusive en inlandsturné med Norrlandsoperan.

I samarbete med Mint Edition.Söndag 22/11, kl. 19.00, Royalbiografen, Järntorget 2
THE TELESCOPES (UK)
YEAH! (Eskilstuna)

De brittiska Shoegaze-legendarerna The Telescopes besöker Eskilstuna söndagen den 22:a november och support står YEAH! för. Detta blir något utöver det vanliga, och vi utlovar en magisk kväll med det vackraste oljudet man kan tänka sig! The Telescopes bildades 1987 av Stephen Lawrie och har under de senaste 20 åren utforskat genrer som drömpop, noise, drone och psych.

I samarbete med Mint Edition.


Med stöd från Kulturrådet och Eskilstuna Kultur.

  • Comments(0)//www.klubbmemento.com/#post46