klubbmemento.com

klubbmemento.com

Vårprogram 2016

ProgramPosted by m. mori Sun, January 17, 2016 17:54:39

Lördag 13/2, kl 15.00, Eskilstuna konstmuseum, Portgatan 2
ANNA HÖGBERG ATTACK

Foto: Micke Keysendal

Som vilda hästar som inte låter sig tyglas! Den råa och suggestiva musiken tar avstamp i kompositioner skrivna av Anna Högberg. Sex starka musiker inom jazz och impro knådar fram ett sound som både smeker och river. Uttrycket och friheten är det viktigaste och i kompositionerna får musikerna stor plats att blomma. Medlemmar: Anna Högberg, saxofoner och kompositioner, Elin Larsson, saxofoner, Malin Wättring, saxofoner, Lisa Ullén, piano, Elsa Bergman, bas och Anna Lund, trummor.Söndag 20/3, kl 14.00, Eskilstuna konstmuseum, Portgatan 2
JULIA KENT (US)
SONTAG SHOGUN (US)

Foto: Pedro Anguila

Julia Kent är en kanadensiskfödd, New York-baserad cellist och kompositör. Hon har skrivit musik för film, teater och dans, släppt tre soloskivor och turnerat över hela Nordamerika och Europa. Hon har framträtt på Primavera Sound i Barcelona, Meltdown Festival i London, Reeperbahn festival i Hamburg, Unsound Festival i New York, och Substrat i Seattle. Hennes senaste soloskiva, ”Character” släpptes av The Leaf Label i mars 2013.

Playing live http://vimeo.com/30662908

https://soundcloud.com/julia-kent/sets/character


Sontag Shogun är en kollektiv trio som använder sig av analoga ljud och nostalgiska solopianokompositioner i harmoni för att skildra abstrakta platser i vårt minne. Strukturer byggs upp ”live” från organiska material som sand, skiffer, kokande vatten, borstar m.m. och spelas in på slitna kvartstumsband. Dessa ljud fyller sedan upp utrymmena mellan de överdådiga pianotemana. Deras senaste album "Tale" släpptes på Palaver Press 2014. Medlemmar: Ian Temple, piano, Jeremy Young, tapes, oscillators, piezo mics och Jesse Perlstein, laptop, field recordings.

https://soundcloud.com/sontagshogun/sets/tale-lp/s-I9zwk

(I samarbete med Mint Edition).


Fredag 29/4, kl 20.00, Gredbyvägen 16
HITFABRIKEN #6
TENNIS BAFRA (Uppsala)
PETS OR FOOD (Malmö)
ŞTIU NU ŞTIU (Stockholm/Amsterdam/Uppsala)

Entré: 50 kronor

Hitfabriken, Memento och Mint Edition går samman och ordnar ännu en spännande kväll med flera albumaktuella band i lokalen i Gredbyområdet.

Tennis Bafra från Uppsala har sitt ursprung i 90-talets indierockvåg. De har aldrig lagt av och inte avslutat något och därmed aldrig återförenats. Musiken de skapar är helt enkelt en produkt av vad som händer när de fyra medlemmarna möts och plockar upp sina gitarrer och trumstockar. De hade nog aldrig kommit ut ur replokalen om inte Nomethod Records efter noggranna eftersökningar och många falska spår så småningom hittat dem. Detta resulterade i släpp av album, singlar och turnerande i Sverige upp och ner flera gånger. De har varit förband till Thurston Moore, Polvo och Dinosaur – alla dessa som mest ansvariga för Tennis Bafras existens. Cirkeln kunde ha slutits med detta, men Tennis Bafra turnerar fortfarande och deras andra album "Bummer" släpps i slutet av april i år.
https://www.facebook.com/tennisbafra

Pets Or Food är en kvartett från Malmö som blandar sina influenser från skramlig No Wave via Amphetamine Reptile Records köttiga noiserock till Einstürzende Neubautens industriella tongångar. I år kommer deras första fullängdare på vinyl och släpps av skivetiketterna Rundgång Rekords och rev/vega rec den sistnämnda gav förövrigt ut deras första släpp, en ”samlingskassett” som sedan länge är slutsåld.
https://www.facebook.com/petsorfoodnoromantiks

Ştiu Nu Ştiu bildades hösten 2012, när Kalle Mattsson flyttade från Amsterdam till samma stad som Martin Sandström. Sandström hade ägnat sin tid åt att släppa album och turnera världen över som gitarrist och låtskrivare i kultbandet Jeniferever. Mattsson med att göra skivomslag och spela bas och barytongitarr med olika band på Amsterdamscenen. Per Tholander från gothpopbandet The Search kom med på trummor och Billie Lindahl (Promise & the Monster) på sång och gitarr. På ett sätt är Ştiu Nu Ştiu ett nytt band och på ett annat är det inte nytt alls. Det är en rak fortsättning på något som redan är i rörelse. Band bildas, människor möts, saker händer, nu finns detta. Skönhet och fulhet måste samexistera. Välskrivna melodier måste förstöras av förvrängt kaos. Melodier behöver buller och buller måste bana väg för struktur och fokus.
http://www.stiunustiu.com/


Med stöd från Kulturrådet och Eskilstuna Kultur.  • Comments(0)//www.klubbmemento.com/#post47